ua en ru

"АвтоКрАЗ" за несвоєчасну поставку автотехніки має виплатити 595 тис. грн штрафу

"АвтоКрАЗ" за несвоєчасну поставку автотехніки має виплатити 595 тис. грн штрафу Фото: "АвтоКрАЗ"

АвтоКрАЗ прострочили термін поставки на півтора місяці

Головною військовою прокуратурою вжито заходи до стягнення штрафних санкцій у розмірі 595 тис. грн з "АвтоКрАЗ" на рахунок Міністерства оборони України за несвоєчасну поставку автомобільної техніки. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як повідомляється, Міністерством оборони України для забезпечення потреб у автомобільній техніці підрозділів, які приймають участь в антитерористичній операції, у листопаді минулого року укладено державний контракт з акціонерним товариством "АвтоКрАЗ" на поставку (закупівлю) продукції за державним оборонним замовленням - вантажних автомобілів підвищеної прохідності.

"На виконання умов договору 43,3 млн грн державних коштів у повному обсязі були перераховані на рахунок підприємства. Проте, виконавець, у порушення вимог державного контракту, несвоєчасно поставив оборонному відомству автомобільну техніку, прострочивши термін поставки на півтора місяці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за своєчасного втручання Головної військової прокуратури 8 липня 2015 р. Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокуратури та стягнув з боржника штрафні санкції в сумі 595 тис грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" за рік передав армії у 36 разів більше військової техніки.