ua en ru

Австрійська OMV підтвердила, що веде переговори про купівлю частки німецької RWE в проекті Nabucco

Австрійська енергетична компанія OMV підтвердила, що веде переговори про купівлю частки німецької RWE в газотранспортному проекті Nabucco. Таку заяву зробив глава OMV Герхард Ройсс, передає Reuters.

"Ми ведемо переговори про контроль над часткою RWE в проекті, але не на тривалий термін", - заявив він. RWE і OMV володіють рівними частками по 16,67% в Nabucco.

Раніше в пресі з'явилися неофіційні чутки про можливий вихід RWE з проекту і передачу її частки OMV. Варто відзначити, що RWE стала другою компанією, яка поставила під сумнів доцільність участі в Nabucco.

У квітні 2012 р. MOL заявила про готовність зовсім вийти з проекту Nabucco у разі виникнення такої необхідності, пояснивши, що "існує багато невизначеностей навколо проекту Nabucco, які складно ігнорувати".

Читайте також: Консорціум Шах-Деніз II обговорює придбання частки в Nabucco

Nabucco - магістральний газопровід, який покликаний транспортувати газ з Центральної Азії в Європу (перш за все в Австрію і Німеччину) в обхід Росії. В якості основних постачальників спочатку розглядалися Азербайджан, Ірак і Туркменія. Комерційні постачання газу по газопроводу Nabucco планувалося почати в 2017 р., старт будівництва трубопроводу був намічений на 2013 р. Вартість проекту оцінюється в 7,9 млрд євро. Учасниками проекту з рівними частками по 16,67% спочатку були австрійська OMV, угорська MOL, болгарська Bulgargaz, румунська Transgaz, турецька Botas і німецька RWE.