ua en ru

В Австрії протестували проти ультраправих в уряді

В Австрії протестували проти ультраправих в уряді Фото: протест у Відні (Twitter/NedadMemic)

У Відні на вулицю вийшли тисячі людей

У столиці Австрії Відні у середу, 15 листопада, щонайменше три тисячі людей вийшли на протест проти формування уряду, який включає в себе ультраправу Партію свободи (FPO). Про це повідомляє портал ORF.

Зі свічками, електричними лампами та велосипедними світильниками вони утворили ланцюг вогнів навколо урядового округу столиці.

Дані про кількість учасників коливаються. За інформацією організаторів, було від 8 до 10 тисяч учасників, поліція повідомляє про близько трьох тисяч людей.

За словами учасників протесту, він стосувався "великої частини партійного керівництва FPO". На думку людей, вони пов'язані з правими екстремістами і не повинні отримати міністерські посади.

Переговори між Консервативною народною партією (OVP) і FPO розпочалися два тижні тому.

Своєю чергою, Reuters повідомляє, що протест був значно меншим, ніж 17 років тому, коли FPO востаннє утворила уряд з OVP. Тоді понад 100 тисяч вийшли на вулиці.

Нагадаємо, "Австрійська народна партія" на чолі з Себастьяном Курц перемогла на дострокових виборах в нижню палату парламенту Австрії. Консерватори Курца отримали підтримку 31,5% виборців.

Лідер партії заявив, що збереже проєвропейський курс Австрії.