ua en ru

Австрія надала на підтримку переселенців в Україні понад 5 млн євро за три роки

Австрія надала на підтримку переселенців в Україні понад 5 млн євро за три роки Фото: президенти України та Австрії (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що стосунки з Австрією є унікально позитивними

За останні три роки уряд Австрії виділив більше п’яти мільйонів євро на допомогу внутрішньо переміщеним особам в Україні. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час економічного форуму "Австрія - Україна", передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дякую, що наші відносини (з Австрією - ред.) є унікально позитивні і в економічній, і в безпековій, і в політичній, і гуманітарній сферах. Австрія за останні три роки надала більше 5 мільйонів євро на допомогу внутрішньо переміщеним особам", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 14 березня, Порошенко після зустрічі з президентом Австрії Олександром Ван дер Белленом заявив, що Австрія не визнаватиме вибори Російської Федерації в окупованому Криму. Країна не спрямує своїх спостерігачів на вибори.

Своєю чергою, 12 березня високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні також заявила, що ЄС не визнає вибори в Криму.