ua en ru

Австрія посилює контроль на кордоні у зв'язку із зростанням кількості нелегальних мігрантів

Австрія посилює контроль на кордоні у зв'язку із зростанням кількості нелегальних мігрантів Фото: Вольфганг Соботка (facebook.com InnenministerAT)

Посилені заходи будуть діяти на кордоні з Угорщиною, Словенією, Італією та Словаччиною

В Австрії поліція та військові посилюють контроль на східних і південних кордонах у зв'язку із зростанням кількості нелегальних мігрантів. Про це заявив міністр внутрішніх справ Австрії Вольфанг Соботка, передає Associated Press.

За словами Соботки, посилені заходи прикордонного контролю будуть діяти на пропускних пунктах з Угорщиною, Словенією, Італією та Словаччиною. Він також зазначив, що з цих країн спостерігається найбільший приплив нелегальних мігрантів.

Соботка додав, що прикордонники затримали кількох нелегалів на прикордонних переходах, які раніше рідко використовувалися при спробах незаконного в'їзду до Австрії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина очікує збільшення числа нелегальних мігрантів. Зокрема, мова йде про зростання кількості мігрантів, які потрапили до Європи через Середземне море. Крім того, дані, отримані в ході посиленого у липні через саміту G20 контролю на кордонах країни, свідчать про велику кількість незареєстрованих випадків нелегальної міграції.