ua en ru

Австрія вимагає у Єврокомісії 600 млн євро на утримання біженців

Австрія вимагає у Єврокомісії 600 млн євро на утримання біженців Фото: біженці в Австрії

Як компенсації за витрати на покриття потреб біженців у 2015 році

Міністр фінансів Австрії Ганс Йорґ Шеллінґ вимагає від Європейської Комісії виділити країні більше коштів для фінансування утримання біженців. Про це йдеться в його листі до Єврокомісії, передає Німецька хвиля.

У листі, автентичність якого у відомстві підтвердили, Шеллінґ вимагає від президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера та його заступниці Кристаліни Георгієвої збільшити фінансування для тих країн-членів ЄС, які "охоче" приймають біженців. Маються на увазі Німеччина, Швеція та Австрія.

"Йдеться про те, щоб ще раз роз'яснити, що тягар загальноєвропейської проблеми не можуть нести дві-три країни", - відповіли у відомстві.

За словами голови мінфіну Австрії, лише торік його країні довелося додатково витратити 600 мільйонів євро на покриття потреб біженців. Австрія може в середньому приймати щороку близько 35 тисяч шукачів притулку, а торік до країни прибуло 90 тисяч таких осіб. На кожного біженця Австрія витрачає 11 тисяч євро.

На тлі цього очільник австрійського мінфіну вимагає від Брюсселя повернення цих коштів за рахунок істотного збільшення спеціального фонду на фінансування потреб біженців AMIF. При цьому гроші мають надійти за рахунок перерозподілу коштів, виділених на подолання наслідків стихійних лих.

"Зважаючи на міграційну кризу, саме час (Європейській - ред.) Комісії повернутися до своєї нормальної функції як незалежної інституції, яка представляє загальні інтереси Спільноти та почне так само діяти", - йдеться в листі міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія збирається обмежити кількість мігрантів 30-40 тисячами на рік.