ua en ru

Австрія співпрацює з Україною у питанні розвитку гірських територій

Австрія співпрацює з Україною у питанні розвитку гірських територій Фото: буковий ліс в Карпатах (unesco.org)

Мова йде про гірничопромисловий і туристичний потенціал регіону

Уряд Австрії приєднався до співпраці з Україною у питанні формування державної політики підтримки розвитку гірських територій. Про це на круглому столі "Формування державної політики підтримки розвитку гірських територій: досвід України та ЄС" повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання розвитку територій - додатковий потенціал України. Для нас дуже важливі два основних індекси - гірничопромислового потенціалу та розвитку туристичного потенціалу регіону. Для нас ці два напрямки - ті реформи, які ми проводимо", - повідомив Зубко.

Міністр зазначив, що зараз майже у всіх областях є територіальні громади; з 2015-2017 були введені певні проекти.

За його словами, Україні потрібна чітка стратегія розвитку. Він подякував уряду Австрії, який долучився до співпраці.

"Саме питання, що стосуються розвитку інфраструктури, об'єднаних громад та ін. Те, що відбувається в Австрії, зараз для України є орієнтиром. Ми вже зробили кілька перших кроків", - сказав він.

Своєю чергою, надзвичайний і повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер зазначила, що Австрія підтримує розвиток України.

"Ми підтримуємо розвиток України. В Австрії ми вже провели деякі зміни в різних напрямках", - сказала вона.

У той же час Зубко констатував, що необхідно займатися розвитком інфраструктури та залученням інвестицій.

"Ми тільки пільгами не втримаємо громадян. Ми повинні залучати інвестиції, розвивати інфраструктуру. Ми знайдемо вихід", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко після зустрічі з канцлером Австрії Себастьяном Курцом переконався в підтримці цієї країни щодо "російського питання".