ua en ru

Австрія і балканські країни вирішили разом скорочувати приплив біженців

Австрія і балканські країни вирішили разом скорочувати приплив біженців Фото: біженці

Сторони домовилися направляти своїх поліцейських на допомогу колегам з Македонії, які намагаються контролювати потік біженців на кордоні

Австрія і дев'ять держав Балканського півострова домовилися спільними зусиллями скорочувати приплив біженців в Європу. Відповідний пакет заходів, прийнятий ними у середу, 24 лютого, на конференції у Відні, планується представити 25 лютого на розгляд міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, пише DW.

Так, учасники форуму підкреслили необхідність приймати лише тих біженців, які дійсно потребують захисту, і категорично відмовляти у в'їзді людей з підробленими документами.

Крім того, Австрія і її балканські партнери підтримали введення єдиних стандартів реєстрації біженців, щоб будь-яка з держав мала персональні дані осіб, що в'їхали в країну.

Також сторони домовилися направляти своїх поліцейських на допомогу колегам з Македонії, які намагаються контролювати потік біженців на кордоні.

Раніше повідомлялося, що Австрія починаючи з 19 лютого 2016 р., має намір впускати на свою територію не більше 3200 мігрантів у день і щодня розглядати не більше 80 прохань про надання статусу біженця.