ua en ru

Австралія виділить понад 50 млн доларів на розслідування катастрофи МН17

Австралія виділить понад 50 млн доларів на розслідування катастрофи МН17 Фото: катастрофа Боїнга MH17 (flickr.com/osce_smmu)

Уряд Тернбулла надасть 50,3 млн доларів протягом чотирьох років

Уряд Австралії виділить понад 50 млн доларів на розслідування в Нідерландах катастрофи малазійського Boeing (МН17). Про це повідомляє прес-служба МЗСіТ Австралії.

Повідомляється, що уряд Тернбулла надасть 50,3 млн доларів протягом чотирьох років, щоб підтримати голландське правосуддя щодо притягнення винних до відповідальності.

Крім того, згадане фінансування закладено в проект федерального бюджету Австралії на 2018-2019 роки. Проект днями внесла на розгляд парламенту урядова коаліція.

В бюджетних документах говориться, що фінансування передбачає продовження роботи посольства Австралії в Києві.

Відзначимо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 роки над територією Донецької області, яка контролюється терористичною організацією "ДНР". Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Нагадаємо, в квітні експерти проекту розслідувань Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями про катастрофу малазійського Boeing (МН17).