ua en ru

Австралія переконана у незалежності JIT і у ретельності розслідування катастрофи рейсу MH17

Австралія переконана у незалежності JIT і у ретельності розслідування катастрофи рейсу MH17 Фото: звіт (скріншот Youtube/Ruptly)

За словами Бішоп, наразі вирішується, як відреагувати на результати розслідування

Австралія повністю впевнена у незалежності Joint Investigation Team (JIT) і у ретельності розслідування катастрофи літака Malaysia Airlines в Україні в 2014 році. Про це у заяві повідомила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

"Ми повністю впевнені у незалежності JIT і у ретельності розслідування", - йдеться у заяві.

Бішоп запевнила, що Австралія прагне домогтися правосуддя для тих, хто загинув, "в тому числі 38 людей, які називали Австралію домом, та їхніх близьких".

"У JIT, до складу якої також входять країни-учасниці - Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна - дійшли висновку, що ракетна система "Бук", яка використовувалася для того, щоб збити MH17, належала 53-ій протиповітряній військовій бригаді Російської Федерації", - зазначила глава МЗС.

Вона додала, що факт того, що зброя, що належить російській армії, була направлена і використана, щоб збити цивільний літак, повинен викликати серйозну міжнародну занепокоєність. За словами Бішоп, наразі вирішується, як відреагувати на результати розслідування.

Нагадаємо, сьогодні, 24 травня, у JIT повідомили, що ракета, яка збила пасажирський літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була поставлена російськими військовими.