ua en ru

Австралія повідомила о 400 атаках російських хакерів

Австралія повідомила о 400 атаках російських хакерів Ілюстративний фото, (flickr.com/iabeta)

В Австралії вимагають від Росії прийняти на себе відповідальність за те, що трапилося

До 400 австралійських компаній могли стати жертвами атак з боку хакерів, спонсорованих російською державою, в 2017 році. Про це міністр оборони Австралії Маріз Пейн повідомила в ефірі телеканалу ABC у вівторок, 17 квітня, передає DW.

За її словами, це демонструє важливість збереження пильності в питаннях кібербезпеки.

"Австралійський центр кібербезпеки вважає, що жертвами атак могли стати 400 австралійських компаній, однак будь-якого серйозного злому при цьому не відбулося", - сказала вона.

У свою чергу, міністр у справах правоохоронних органів і кібербезпеки Австралії Ангус Тейлор подвердить, що витоку інформації не відбулося. Але, проте, зазначив, що дуже важливо, щоб Росія взяла на себе відповідальність за те, що трапилося.

"Ми знаємо, що вони стоять за цими атаками, і це дуже серйозна ескалація. Найважливіше зараз - це ідентифікувати винних, сказати, що ми знаємо, звідки вони, що ми працюємо з нашими партнерами ... Це неприйнятна поведінка", - підкреслив Тейлор.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, російських хакерів в атаці на урядові сервери звинуватила Німеччина.

Зокрема, повідомлялося, що в кінці 2017 року хакери, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, отримали доступ до серверів міністерства оборони і міністерства закордонних справ і викрали з них документи, що стосуються відносин між Україною і МВФ, а також виходу Великобританії з Євросоюзу.