ua en ru

У Австралії хочуть замінити перевірку паспортів в аеропортах біометричним скануванням

У Австралії хочуть замінити перевірку паспортів в аеропортах біометричним скануванням Фото: в австралійських аеропортах замість паспорта будуть перевіряти відбитки пальців

Очікується, що до 2020 року з допомогою нових технологій без будь-якого людського втручання буде перевірятися 90 % мандрівників

Влада Австралії запускають процес по заміні перевірки паспортів в аеропортах біометричним скануванням, повідомляє 3dnews.

Нові технології, які почнуть впроваджуватися в поточному році, будуть включати в себе ідентифікацію по обличчю, райдужній оболонці ока і відбитки пальця. Впровадження цих технологій, як підкреслює видання, стало можливим після прийняття в 2015 році закону, що дає урядові більшу свободу дій у збір біометричних даних іноземців та неповнолітніх в аеропортах Австралії. Нову систему протестують в аеропорту Канберри, а в листопаді вона повинна з'явитися в аеропортах Сіднея або Мельбурна.

Очікується, що до 2020 року з допомогою нових технологій без будь-якого людського втручання буде перевірятися 90 % мандрівників.

Нагадаємо, понад 600 млн мобільних пристроїв будуть оснащені технологією біометричної аутентифікації до 2021 році.