ua en ru

Австралієць демонструє спроби відновлення від лінії тренду

Австралійська валюта не змогла показати виразної динаміки на торгах у понеділок, залишаючись поблизу нещодавно досягнутої середньостроковій лінії підтримки. На ринок чинили вплив чутки щодо ймовірного прийняття заходів стабілізації боргового ринку європейським регулятором у разі перевищення облігаціями проблемних країн Єврозони граничних значень.

Крім того, свою роль зіграли і очікування декількох зустрічей високопоставлених осіб, які мають відбутися пізніше цього тижня. Аусси як ризиковий актив реагував на згадані події, однак менш сильно, ніж європейські валюти. У підсумку, приріст пари AUD/USD склав 10 пунктів, а всі денні руху вмістилися в рамках 50 пунктів, повідомляється на старницах «Біржового лідера» у розділі «новини Росії».

Аналітики «FOREX MMCIS group» відзначають, що, по всій видимості, вплив на бажання інвесторів входити в ринок чинили очікування публікації протоколів з останнього засідання Резервного банку Австралії, яке проходило 7 серпня. І центробанк виправдав їх, адже з моменту публікації (01:30 GMT) австралієць додав уже понад 40 пунктів, тим самим зменшуючи ймовірність подальшого розвитку корекційного зниження.

Власне, регулятор здивував тим, що тема розгляду питання зниження ставки на засіданні була відсутня як така, що, звичайно, суттєво знижує ймовірність такої дії в найближчому майбутньому. Також відзначимо, що РБА назвав «адекватною» свою позицію щодо грошово-кредитної політики, і відзначив зростання, який зараз близький до тренду. Інфляція також очікується у відповідності з цільовим рівнем. Регулятор, тим не менш, згадав про те, що торгово-зважений курс національної валюти знаходиться поблизу максимуму з моменту введення плаваючого курсу.