ua en ru

Avon підозрює співробітників своїх філій в корупції.

Американська компанія з виробництва косметики і парфюмерії Avon підозрює працівників своїх філій у більш, ніж десяти країнах світу в корупції, передає РБК daily.

Серед підозрюваних опинилися президент, фінансовий директор і начальник відділу по взаємодії з державними структурами китайського підрозділу Avon. На час розслідування всі топ-менеджери відправлені до відпусток. Крім того, під підозрою опинився і екс-голова відділу внутрішньої ревізії в Нью-Йорку.
На неналежну ділову практику китайського підрозділу головний концерн звернув увагу в жовтні 2009 р. Приводом для розслідування став лист співробітниці, яка повідомляла про факти підкупу китайських держчиновників за допомогою дорогих зарубіжних поїздок, зокрема до Франції, США, Канаду і на Гаваї. Тоді ж Avon проінформувала про власне розслідування Міністерство юстиції США і Комісію з цінних паперів і бірж. Поступово були виявлені факти хабарництва і в інших країнах, зокрема в Латинській Америці.
Китай і Латинська Америка є пріоритетними ринками для косметичної компанії. У березні Avon оголосила про намір відкрити в Шанхаї найбільший дослідницький центр за межами США.
Справа про хабарництво в Avon продовжила низку скандалів, в яких опинилися включені великі американські компанії, зокрема Daimler. Останніми роками Міністерство юстиції США активізувало розслідування випадків підкупу іноземних чиновників, Як повідомили газеті Wall Street Journal в міністерстві, в даний час ведеться близько 150 слідчих справ за фактами порушення законодавства про корупцію.