ua en ru

Авіаудар США в Лівії: загинули співробітники посольства Сербії

Авіаудар США в Лівії: загинули співробітники посольства Сербії Фото: ВПС США

Про це повідомив глава МЗС Сербії Івіца Дачич

Під час ракетно-бомбового удару ВПС США по тренувальному табору терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) в Лівії, ймовірно, загинуло двоє співробітників сербського посольства. Про це повідомив глава МЗС Сербії Івіца Дачич на прес-конференції в Белграді, передає DW.

Зазначено, що авіудар ВПС США відбувся напередодні.

"На жаль, унаслідок цього авіаудару по "Ісламській державі" в Лівії, вони обидва загинули", - констатував глава відомства.

Йдеться про керівника відділу зв'язків із громадськістю посольства Сербії у цій північно-африканській країні та його водія. Їх обох ісламісти викрали 8 листопада 2015 року неподалік від міста Сабрата й тримали в заручниках. Утім, Дачич зазначив, що інформацію про загибель сербів Белграду хоч і надали офіційні органи інших держав, вона не була офіційно підтверджена урядом Лівії.

Нагадаємо, американські ВВС у п'ятницю вночі за місцевим часом здійснили "точкову зачистку" для ліквідації одного з лідерів екстремістського угруповання "Ісламська держава" в Лівії і розбомбили тренувальний табір бойовиків.