ua en ru

Авіаудар по Сирії може перерости в "широкий конфлікт", - глава Пентагону

Авіаудар по Сирії може перерости в "широкий конфлікт", - глава Пентагону Фото: Джеймс Меттіс (flickr.com)

Удар по Сирії може призвести до конфлікту між країнами Заходу з одного боку і РФ і Іраном з іншого

Глава міністерства оборони США Джеймс Меттіс заявив, що авіаудар по об'єктах урядових військ Сирії з боку США і союзників може перерости в широкий конфлікт між західними країнами з одного боку і Російською Федерацією і Іраном з іншого. Про це Меттіс сказав у ході наради у глави США Дональда Трампа, повідомляє The New York Times з посиланням на джерела з числа офіційних осіб.

Міністр під час засідання у закритому режимі закликав отримати більш достовірні факти того, що до ймовірної хімічної атаки в місті Дума безпосередньо причетний сирійський президент Башар Асад. "Ми намагаємося зупинити вбивства невинних людей. Але якщо подивитися на стратегічному рівні, то як ми зможемо утримати ситуацію від ескалації?" - зазначив глава Пентагону і додав, що потрібно переконати світ у необхідності такої військового дії, як авіаудару.

Видання повідомляє, що пізніше американський президент зателефонував прем'єр-міністру Великобританії Терезі Мей, щоб обговорити сирійську проблему. Зазначено, що лідери вирішили "тісно співпрацювати в галузі міжнародного реагування". За даними NYT, Трамп також має намір зателефонувати президенту Франції Емманюелю Макрону та іншим ключовим союзникам для обговорення подальших дій проти сирійської влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені штати розглядають вісім об'єктів в якості потенційних цілей для ударів у відповідь на хімічну атаку в Сирії.