ua en ru

Авіаудар по табору сирійських біженців можуть прирівняти до військового злочину

Авіаудар по табору сирійських біженців можуть прирівняти до військового злочину Фото: авіаудар по табору сирійських біженців можуть прирівняти до військового злочину

Заступник генсека ООН закликав розслідувати напад на табір біженців

Авіаудар по табору біженців з Сирії, в результаті якого загинули, щонайменше, 28 людей, можуть прирівняти до військового злочину. Про це повідомляє BBC з посиланням на високопоставленого чиновника з ООН .

Заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен закликав до розслідування нападу на табір біженців в сирійській провінції Ідліб.


За попередніми даними удар на контрольованій повстанцями території був здійснений сирійськими або російськими літаками. Однак ця інформація поки не підтверджена.

"Перш за все, підозра падає на уряд Сирії, і ми хочемо переконатися, що вони, або хто б це не був, в повній мірі понесли відповідальність за цей абсолютно огидний акт", - заявив О'Брайен.

"Немає жодних сумнівів у тому, що всі ці терористичні акти, де б вони не відбувалися і хто б їх не робив, не будуть забуті і люди, які їх здійснюють, будуть притягнуті до відповідальності", - додав він.

Нагадаємо, авіаудар стався в четвер, 5 травня, на наступний день після продовження перемир'я. Сирійські військові і не джихадистські сили повстанців погодились на тимчасове перемир'я в районі міста Алеппо, під тиском США і Росії.