ua en ru

Авіація ЗСУ за добу здійснила 29 вильотів, - Міноборони

Авіація Збройних сил України здійснила 29 вильотів: 12 вильотів літаків та 17 вертольотів.

Авіація Збройних сил України за добу здійснила 29 вильотів: 12 вильотів літаків та 17 вертольотів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

"За добу здійснено 12 літаковильотів Повітряних сил України та 17 вертольотовильотів армійської авіації Сухопутних військ з метою завдання ударів по позиціях бойовиків, доставки гуманітарних вантажів та пошуково-рятувального забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, авіація Повітряних сил забезпечує підтримку з повітря дій підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, задіяних у складі сил АТО у визначених районах.

"Проходить активне нарощення авіаційних ударів по реактивних системах залпового вогню "Град", блокпостах, опорних пунктах, скупченню живої сили та техніки бойовиків-найманців", - повідомляють у Міноборони.

Також, як повідомляється, групи розмінування Збройних сил України за період активної фази АТО знешкодили понад 2 тис 070 вибухонебезпечних предметів, очистили 385 км доріг та повністю розмінували 25 об'єктів інфраструктури.

"Лише за останню добу сапери Збройних сил знешкодили 34 вибухонебезпечні предмети, розчистили та перевірили 70 км в доріг та 7 об'єктів інфраструктури", - йдеться в повідомленні.