ua en ru

Авіація РФ в небі Білорусі відпрацьовує удари по об'єктах України, - розвідка

Авіація РФ в небі Білорусі відпрацьовує удари по об'єктах України, - розвідка Фото: Скібіцький заявив про відпрацювання авіацією РФ ударів по об'єктах України

Уздовж державного кордону України здійснювалися умовні пуски ракет

Російська авіація відпрацьовувала в білоруському повітряному просторі нанесення авіаударів по об'єктах України. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає "112 Україна".

"26 жовтня, використовуючи зобов'язання Республіки Білорусь в рамках союзницької держави, російськими бойовими літаками в повітряному просторі Білорусі відпрацьовано питання умовного нанесення масованих авіаційних ударів по стратегічних об'єктах на території України", - розповів Скібіцький.

За словами представника розвідки, уздовж держкордону Білорусі військова розвідка помітила літак дальнього радіаційного наведення і наведення А-50у, який здійснював контроль простору в північно-західній частині України і наведення винищувальної авіації, бомбардувальник Ту-160 і два дальніх бомбардувальника Ту-22МЗ повітряно-космічних сил РФ, які виконували польоти вздовж кордону України і умовно здійснювали пуски ракет, два бомбардувальники Су-34, які відпрацьовували нанесення ракетно-бомбових ударів.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що Росія після переговорів в Берліні (Німеччина) продовжує порушувати мінські угоди.