ua en ru

Авіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - Омелян

Авіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - Омелян Фото: аеропорт в Ужгороді (mtu.gov.ua)

Процес сертифікації буде коштувати близько 50 тис. євро

Цього року Міністерство інфраструктури України має намір запустити повноцінне авіасполучення із Закарпаттям за дорученням президента України Петра Порошенка. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході робочої поїздки до Закарпатської області, передає прес-служба відомства.

"В першу чергу, ми робимо ставку на аеропорт в м. Ужгород для того, щоб це доручення було виконано в цьому році. Залишились деякі формальності на рівні українсько-словацьких відносин. Ми повинні завершити ці процедури в першому півріччі і я сподіваюсь, ми зможемо змонтувати необхідне авіаційне обладнання для повноцінного авіасполучення теж в цьому році", - зазначив Омелян.

Авіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - ОмелянАвіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - ОмелянАвіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - ОмелянАвіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - ОмелянАвіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - ОмелянАвіасполучення з Закарпаттям відновлять цього року, - Омелян

Фото: аеропорт в Ужгороді (прес-служба Міністерства інфраструктури)

Однак міністр зазначив, що розуміє усі складнощі цього аеропорту, що розташований близько до кордону зі Словаччиною. Це зумовлює необхідність будівництва нового летовища в області. Зокрема, розглядають Хуст і Мукачеве.

"Я покладаю величезні сподівання, що парламент і Уряд підтримають нашу ініціативу про виділення додаткового фінансування на розбудову українських летовищ. Ми розраховуємо, що це буде мінімум 4-річна програма в обсязі 10 млрд грн. щороку, щоб ми могли кожного року будувати по 5-6 злітних смуг, а далі - будівництво терміналів, обслуговування пасажирів, запуск роботи аеропорту вже буде на відповідальності місцевих органів влади і в рамках державно-приватного партнерства", - повідомив міністр.

Директор Державного підприємства обслуговування повітряного руху "Украерорух" Дмитро Бабейчук зазначив: "Процес сертифікації буде коштувати нам 50 тисяч євро, може і більше. Ми готові до цього. Ми готові відпрацювати питання оснащення аеропорту необхідною технікою".

Крім цього Омелян повідомив, що у квітні відбудеться візит очільника Державіаслужби України і керівництва Міністерства інфраструктури України до Словаччини з метою відпрацювання двосторонньої угоди на рівні Державіаслужби.

Нагадаємо, у лютому речник "Залізничної компанії Словаччини" Томаш Ковач повідомив, що Словаччина планує налагодити залізничне сполучення між Кошіце та Ужгородом.