ua en ru

Авіаперельоти Порошенка і топ-посадовців обійдуться українцям у 42 млн грн

Авіаперельоти Порошенка і топ-посадовців обійдуться українцям у 42 млн грн Фото: десятки мільйонів із бюджету йдуть на перельоти президента

Відповідну угоду уклало ДУС із Державіапідприємством "Україна"

Державне управління справами 21 березня уклало угоду з державним авіапідприємством "Україна" на послуги пасажирського повітряного транспорту на 42,20 млн грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Зазначено, що це щорічна угода на перевезення вищих посадових осіб та офіційних делегацій, яка укладається з ДАП "Україна" за переговорною процедурою, оскільки це держпідприємство спеціально створене для подібних послуг для державних посадовців, а також із міркувань безпеки та секретності.

У 2015 році ДУС і ДАП "Україна" укладали аналогічну угоду на авіаперевезення топ-посадовців на 33,80 млн грн.

"Україна" має у своєму складі літаки та гелікоптери, в яких спеціально обладнані салони для здійснення перевезень вищих посадових осіб.

"Також у разі необхідності Державіапідприємство "Україна" залучає повітряні судна інших авіаційних компаній, які допущені до виконання польотів особливої норми за погодженням із Державною авіаційною службою України та Управлінням держохорони", - йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Водночас, які саме повітряні судна та для кого залучаються у приватних фірм - ДУС не повідомило.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що призначення нового глави Державного управління справами заплановано на березень 2016 року.