ua en ru

Авіакомпанія KLM організувала 9 тестових польотів і зробила два комерційні рейси до Таїланду і ОАЕ.

Національний перевізник Нідерландів KLM Royal Dutch Airlines зробив напередодні два комерційні рейси Об'єднані Арабські Емірати і Таїланд. Рейси в Шарджу і Бангкок були здійснені без пасажирів на борту вантажним Boeing 747 і грузо-пасажирським Boeing 747 Сombi, йдеться в поширеному авіакомпанією повідомленні, передає РБК. За словами президента KLM Пітера Хартмана, виконання польотів в денні годинни не представляє небезпеки.
Авіакомпанія також організувала 9 тестових польотів, які були здійснені успішно. Зокрема, один з літаків KLM Royal Dutch Airlines, зробив пробний політ над територією Нідерландів, в процесі якого він пролетів через хмару попелу, що утворилася після виверження вулкану в Ісландії.
До теперішнього часу низка європейських країн (Франція, Норвегія, Польща та інші) відкрили частину аеропортів, які раніше були закриті через виверження вулкану в 200 км на схід від ісландської столиці міста Рейк'явіка. В той же час, хмара вулканічного попелу стала причиною скасування зустрічі 27 міністрів сільського господарства країн Європейського союзу, яка повинна була пройти 19 квітня 2010 р. в Люксембурзі.