ua en ru

У серпні адмінкордон з Кримом перетнули 350 тисяч осіб, - МінАТО

У серпні адмінкордон з Кримом перетнули 350 тисяч осіб, - МінАТО Фото: КПП "Чонгар" (dpsu.gov.ua)

Кількість перетинів адмінкордону з Кримом зросла на 11%

За серпень адміністративний кордон з окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 359 тис. осіб. Про це передає прес-служба міністерства у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінАТО).

Повідомляється, що з цієї кількості 193,5 тис. чоловік виїхали на територію півострова, 165,8 - в'їхали на материкову Україну. Порівняно з липнем, кількість перетинів адмінкордону збільшилося на 11%.

Найбільше людей перетнули адміністративний кордон через КПВВ "Чонгар" - 182,4 тис. осіб. 136 тис. осіб - перетнули адмінкордон через КПВВ "Каланчак" і ще 40,8 тис. осіб - через КПВВ "Чаплинка".

За словами першого заступника голови МінАТО Юсуфа Куркчі, збільшення потоку людей у літній період можна пояснити, зокрема, сезоном відпусток і канікулами в навчальних закладах.

"У багатьох людей в Україні є власність на території Криму і природно, що маючи відпустку люди хочуть перевірити в якому стані вона знаходиться. Крім того, саме під час канікул у липні-серпні студенти, які навчаються на материковій частині України, їдуть додому, а напередодні навчального року - повертаються на материк", - зазначив Юсуф Куркчі.

Він додав, що досі залишаються нереалізованими проекти з покращення умов перетину КПВВ для громадян України.

"Рух через КПВВ є стабільним і свідчить про зв'язки наших громадян, які проживають на тимчасово окупованій території, з материковою Україною. Держава зі свого боку підтримувати і зміцнювати цю зв'язок шляхом створення більш комфортних умов перетину КПВВ. Саме на це спрямовані розроблені і запропоновані МТОТ і Мінінфраструктури проекти, які зараз знаходяться на погодженні в Кабінеті міністрів ", - підсумував Юсуф Куркчі.

Нагадаємо, раніше робоча група з Мінато і Мінінфраструктури з облаштування контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду на території Херсонської області погодила проекти КПВВ "Каланчак" і "Чонгар".