ua en ru

Авдіївський коксохім вперше за три роки вийшов на повну потужність

Авдіївський коксохім вперше за три роки вийшов на повну потужність Фото: Авдіївський коксохім

Робота коксової батареї №8 дозволить заводу наростити виробництво доменного коксу до 8,5 тисяч тонн на добу

24 травня на Авдіївському коксохімічному заводі Групи Метінвест продукцію видала восьма коксова батарея. Вперше за три роки бойових дій АКХЗ запрацював на повну потужність. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В результаті інтенсивних обстрілів у серпні 2014 року Авдіївський коксохім залишився без енергопостачання і змушений був законсервувати виробництво. З-за різкого перепаду температур зруйнувалася вогнетривка кладка коксової батареї №8. Власними силами робітникам заводу вдалося усунути пошкодження, проте регулярні перебої з енергопостачанням підприємства тривалий час не дозволяли ввести в експлуатацію агрегат.

Завдяки будівництву нових високовольтних ліній "Центральна – АКХЗ" і "Котляревського – АКХЗ" на підприємстві з'явилася можливість вивести з простою обладнання всіх структурних підрозділів.

Робота коксової батареї №8 дозволить заводу наростити виробництво доменного коксу до 8,5 тисяч тонн на добу.

"Гаряча консервація негативно позначилася на стані батареї, сильно постраждав пічної фонд. Сьогодні важко передбачити, як поведе себе батарея в роботі. Швидше за все, нас чекають нові ремонти. І все ж висновок батареї з простою – велика подія для всього заводу", - сказав генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод знаходиться в зоні активних бойових дій з червня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося понад 320 снарядів, 12 заводчан загинули, більше 50 отримали поранення. АКХЗ зупиняв роботу 15 разів, понад 200 разів підприємство було повністю знеструмлене.