ua en ru

Аварійна служба "Хмельницькгазу" ліквідувала 13 тисяч витоків на внутрішніх мережах

Аварійна служба "Хмельницькгазу" ліквідувала 13 тисяч витоків на внутрішніх мережах Газовий вентиль (kmu.gov.ua)

Служба екстреного реагування 104 АТ "Хмельницькгаз" за січень-вересень 2021 року понад 13 тисяч разів виїжджала до споживачів і попередила виникнення аварійних ситуацій при використанні газу в побуті. За понад 80% заявок виявлено та ліквідовано витоки газу на внутрішніх мережах, приладах обліку.

Про це повідомляє прес-служба "Хмельницькгазу".

"У вересні аварійниками опрацьовано майже 1,4 тисяч викликів, серед яких витоки газу склали майже 90%. Серед усіх дзвінків на екстрену службу 104 найбільше припадає на міста Хмельницький, Славуту та Кам'янець-Подільський", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, основна причина таких аварійних ситуацій - відсутність періодичного технічного обслуговування і знос газових приладів.

"З падінням добових температур, ми бачимо, як збільшилася кількість викликів через витоки газу на внутрішніх мережах, - зазначає технічний директор Дмитро Дідич. - Тому закликаємо споживачів подбати про власну безпеку і прискорити укладання договорів на технічне обслуговування внутрішніх мереж".

Відповідно до чинного законодавства, відповідальність за внутрішні мережі та їх технічне обслуговування, стан газового обладнання в приватних будинках і квартирах - несуть їх власники і балансоутримувачі.

"Проводити технічне обслуговування має право обрана власником або балансоутримувачем компанія, що має всі необхідні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин і механізмів, обладнання підвищеною небезпекою. Крім того, і відповідну матеріально-технічну базу і спеціально навчений персонал", - йдеться в повідомленні.

В даний час АТ "Хмельницькгаз" відповідає всім зазначеним критеріям і пропонує свої послуги з проведення технічного обслуговування газових мереж.

"У Хмельницькій області цілодобово і без вихідних приймають виклики споживачів, виїжджають і ліквідують витоки газу, усувають поломки 19 підрозділів аварійно-диспетчерської служби "Хмельницькгазу". Навіть у найвіддаленіші точки обслуговування аварійна бригада прибуває згідно з вимогами - в межах 40 хвилин часу", - йдеться в повідомленні.

Тому, за словами прес-служби, споживачі зобов'язані завчасно подбати про безпеку свого будинку. При бажанні - укласти договір на технічне обслуговування з "Хмельницькгазом". Для цього необхідно звернутися в 104. Клієнтські простори за місцем проживання. Або отримати попередню консультацію за телефоном контакт-центру (067) 01 14 104, (0382) 742 104.