ua en ru

Аварійна служба "Харківміськгазу" ліквідувала більше 17 тис. витоків газу

Аварійна служба "Харківміськгазу" ліквідувала більше 17 тис. витоків газу Аварійна служба "Харківміськгазу" ліквідувала більше 17 тис. витоків газу

Бригади аварійної служби "Харківміськгазу" ліквідували в Харкові понад 17 тис. витоків газу

За минулий рік бригади аварійної служби "Харківміськгазу" ліквідували в місті Харкові понад 17 тис. витоків газу. Майже 70% з них були виявлені на внутрішніх газопроводах квартир і будинків або газовому обладнанні споживачів, повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, лише в 2016 році на екстрений номер "104" надійшло понад 78 тис. дзвінків від споживачів газу міста Харкова. З них приблизно 35% звернень стосувалися несправного газового обладнання або порушень правил безпеки при використанні газу в побуті, ще 20% дзвінків в аварійну службу ПАТ "Харківміськгаз" надійшло через виникнення запаху газу в приміщенні, в інших випадках звернення споживачів не були пов'язані з аварійними ситуаціями.

Фахівці екстреної газової служби зазначають: щороку з приходом опалювального сезону кількість викликів аварійної служби зростає.

"Ми постійно акцентуємо нашим клієнтам на необхідності дотримуватись елементарних правил безпеки при використанні газу в побуті. Однак, деякі споживачі не звертають увагу на можливі загрози, продовжують порушувати правила, піддаючи себе та своїх близьких на небезпеку. Найчастіше причиною виникнення таких аварійних ситуацій стає самовільна заміна газового обладнання", - зазначила директор технічний ПАТ "Харківміськгаз" Яна Шувалова.