ua en ru

Аварія Су-27: військова прокуратура вилучила документи на літак

Аварія Су-27: військова прокуратура вилучила документи на літак Фото: Су-27УБ (facebook.com/831s-tactical-aviation-brigade)

Тривають допити свідків у рамках розслідування катастрофи винищувача Су-27

У рамках розслідування падіння винищувача Су-27 у Вінницькій області військова прокуратура вилучила документи на літак та льотну документацію. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу військової прокуратури Центральної регіону.

Зокрема, документацію на літак вилучено в Миргороді і льотну документацію на аеродромі у Староконстантинові.

"Наразі тривають допити свідків щодо обставин вильоту борта, його технічного стану на момент вильоту, даних об'єктивного контролю тощо", - зазначили у прокуратурі.

Також група військових прокурорів Вінницького гарнізону продовжує огляд місця трагедії разом із представниками експертної комісії Міністерства оборони України та фахівцями авіаційно-технічної лабораторії.

Нагадаємо, у вівторок, 16 жовтня, Військова прокуратура Центрального регіону України почала розслідування аварії винищувача Су-27УБ, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо-2018".

У прес-службі Повітряних сил ЗСУ зазначили, що незважаючи на катастрофу винищувача Су-27 у Вінницькій області, спільне керівництво навчань "Чисте небо - 2018" вирішило продовжити польоти усіх типів авіатехніки.

У вівторок, 16 жовтня, близько 17:00 на території Вінницької області, недалеко від селища Уланів Хмельницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040. За попередніми даними, літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові і для виконання навчально-бойового вильоту в рамках військових навчань "Чисте небо-2018".

Обоє пілотів літака загинули. Один з загиблих - офіцер повітряних сил Збройних сил України. У США підтвердили, що американський військовий міг стати учасником аварії винищувача Су-27УБ у Вінницькій області.

Згодом стало відомо, що внаслідок катастрофи винищувача Су-27УБ у Вінницькій області загинув заступник командира з авіації повітряного командування "Схід" полковник Іван Петренко.