ua en ru

Аваков заявив, що в нього немає конфлікту з Порошенком

Аваков заявив, що в нього немає конфлікту з Порошенком Фото: Арсен Аваков (УНІАН)

Аваков зазначив, що у нього дружні стосунки з Порошенком

Міністр внутрішніх справ (МВС) України Арсен Аваков на брифінгу заявив, що у нього немає конфлікту з президентом України Петром Порошенко.

"Ніякого конфлікту з президентом України я не маю. Ми цілком дружньо зідзвонюємося, наші стосунки цілком дружні і я б сказав товариські, якщо можна сказати так про відносини міністра й президента. З часів Майдану так, коли ми розмовляли як звичайні люди", - сказав Аваков.

#НАЖИВО: брифінг міністра внутрішніх справ Арсен Аваков

Опубліковано Вікторією Навроцькою 23 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, за словами міністра, підрозділи МВС не будуть розганяти активістів, які беруть участь в мітингу під Верховною Радою.

"Підрозділи МВС, залучені до забезпечення безпеки, не будуть вестися на провокації або розганяти активістів. Право громадян на протест закріплено в Конституції України. Що не закріплено - так це право застосовувати насильство і нав'язувати волю кількох осіб всім іншим", - сказав Аваков.

Він зазначив, що кожен, хто вдарить правоохоронця, буде затриманий і заарештований.

У вересні в статті РБК-Україна "Переговори без довіри: чи почнуть шукати заміну президенту Порошенко" відзначалися розбіжності між Аваковим і Порошенко щодо ситуації з колишнім главою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі. Cпіврозмовник, близький до міністра, відзначав, що команду не відправляти поїзд з Саакашвілі в Україну давав Порошенко, в той час як Аваков, навпаки, "говорив, що його треба впустити і розбиратися на території".

В оточенні глави МВС, проте, відзначали, що "відносини Авакова з Порошенком кристально чисті, як сльоза немовляти. Нічим не затьмарена "любов" у переносному сенсі".