ua en ru

Аваков виступив проти призначення Манька головою Держслужби у справах ветеранів

Аваков виступив проти призначення Манька головою Держслужби у справах ветеранів Фото: Арсен Аваков (kmu.gov.ua)

Призначення Манька можуть заблокувати за підсумками спеціальної перевірки МВС

Міністр внутрішніх справ України Аресн Аваков виступає проти призначення Валентина Манька головою Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Про це він заявив на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені з преси стало відомо, що комісія прийняла рішення про погодження кандидатури уповноваженого у справах ветеранів АТО...щодо кандидатури якогось Манька. Я категорично протестую проти цього вибору і не зможу підтримати. Я вважаю, що ми маємо оголосити новий конкурс...думаю, що там є помилки", - заявив Аваков.

У той же час прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що Манько перед призначенням пройде спеціальну перевірку.

"У тому числі в Міністерстві внутрішніх справ. Тому якщо є заперечення, ви їх висловите, і ми на цьому поставимо крапку", - додав він.

Крім того, Аваков висловив невдоволення роботою конкурсної комісії.

"Досить подивитися на сайт МВС, де він (Манько, - ред.) достатній час знаходився в розшуку...Це просто дискредитація державної влади", - підкреслив міністр.

Відзначимо, Кабмін створив Державну службу у справах учасників АТО та ветеранів війни у серпні 2014 року. Раніше Нацагентство з питань держслужби оголосило, що за підсумками конкурсу службу може очолити колишній боєць АТО Валентин Манько.

У 2014 році Манько був членом "Правого сектору" та батальйону "Дніпро-1", які брали участь в АТО на Донбасі. Однак після скарг про те, що група Манька займалася розбоями, грабежами і викраданнями, відносно нього порушили кримінальні справи, а також оголосили в розшук.

Крім того, в 2015 році були опубліковані фрагменти його листування з соратником президента Ігорем Кононенком, де нардеп обіцяв закрити кримінальні справи та зняти його з розшуку в обмін на розповсюдження інформації проти екс-лідера партії УКРОП Геннадія Корбана. За словами Манька, його аккаунт нібито зламали хакери. Зазначимо, на сьогодні Манька зняли з розшуку.