ua en ru

Аваков вручив прикордонникам сертифікати на безпілотні комплекси

Аваков вручив прикордонникам сертифікати на безпілотні комплекси

Прикордонники отримали сертифікати на 5 безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного виробництва

Сертифікати на безпілотні авіаційні комплекси вручив військовослужбовцям Державної прикордонної служби міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначається, що Аваков під час розширеного виїзного засідання Колегії Державної прикордонної служби вручив співробітникам Держприкордонслужби сертифікати на 5 безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного виробництва, до складу яких входить 15 літальних апаратів. При цьому безпілотники оснащені цифровими захищеними каналами зв’язку та модернізованим моніторинговим обладнанням.

Прикордонники завдяки безпілотникам з високою точністю відслідковують обстановку на місцевості, виявляють та оперативно затримують осіб, які займаються протиправною діяльністю на державному кордоні як на суші, так і на водній ділянці.

"Новітня техніка дозволила значно підвищити ефективність під час виконання завдань з охорони кордонів держави та лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей", - повідомили у відомстві.

Всього у Держприкордонслужбі є 12 комплексів, до яких входить 36 безпілотних літальних апаратів. Із них на цей час прикордонне відомство вже внесло в реєстр державних повітряних суден 21 безпілотний літальний апарат.

Також Аваков відзначив кращих прикордонників, нагородивши їх грамотами, відзнаками та вогнепальною зброєю.

Нагадаємо, раніше на річній підсумковій колегії міністерства внутрішніх справ заявив міністр Арсен Аваков, що в Україні запрацюють підрозділи дорожньої поліції Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.