ua en ru

Аваков не вважає, що реінтегрувати можна відразу весь окупований Донбас

Аваков не вважає, що реінтегрувати можна відразу весь окупований Донбас Фото: Арсен Аваков (avakov.com)

Аваков пропонує, умовно, взяти спочатку окремо Горлівку або Новоазовський район

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не вважає, що реінтегрувати можна відразу весь окупований Донбас. Про це Аваков заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"У мене є свій план. Він називається "тактика дрібних кроків, яким аплодують всі". Я не вважаю, що реінтегрувати можна відразу всю територію окупованого Донбасу. "Блакитних касок" стільки немає - на всю територію", - заявив він.

За словами Авакова, для початку, умовно кажучи, можна взяти окремо Горлівку або Новоазовський район.

Аваков пояснив, що згідно з його планом, миротворці і українські прикордонники повинні взяти під контроль кордон з окупованою територією, після цього, на територію повинні зайти органи української юстиції, після чого, на зазначеній території проводяться вибори згідно з українським законодавством.

Аваков додав, що не важливо, хто переможе на виборах, "головне - сформувати перехідну адміністрацію", а після цього слід прийняти закони про амністію та колаборантів.

Після цього, таку "процедуру" Аваков пропонує повторювати на наступних районах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Авакова, Україна не може планувати військову операцію з повернення окупованих територій без ризику повномасштабного зіткнення з армією Російської Федерації.