ua en ru

Аваков розповів, які категорії громадян можуть отримати ID-паспорти

Аваков розповів, які категорії громадян можуть отримати ID-паспорти Фото: Арсен Аваков

Аваков зазначив, що вартість заміни паперового паспорта на ID -карту складе 279 гривень

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що повний перехід на ID-паспорти повинен відбутися протягом чотирьох років. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Немає необхідності терміново звертатися у відділення ДМС. Всі громадяни зможуть прийти і поміняти документ спокійно, при мінімальних витратах часу і максимумі сервісу. Просто почекайте на запрошення", - зазначив Аваков.

Міністр повідомив, що з листопада відділення Державної міграційної служби почали приймати заяви на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти не тільки від тих, кому виповнюється 16 років, але і від дорослих.

Зокрема, зазначається, що поміняти паперовий паспорта на ID-карту поки що зможуть лише певні категорії дорослих українців: ті, кому виповнюється 25 і 45 років замість вклеювання нової фотографії у старий паспорт, ті, хто офіційно змінив прізвище, а також ті, чий паспорт викрадений або зіпсований.

За словами Авакова, на ID крім електронного чіпа графічно наноситься податковий номер. На чіпі додалася інформація про місце реєстрації та місце проживання, сімейний стан, дітей, а також електронний цифровий підпис, тому він може бути змінена без оформлення нового документа.

Аваков розповів, які категорії громадян можуть отримати ID-паспорти

Фото: ID-паспорт

Аваков зазначив, що вартість заміни складе 279 гривень. Перший паспорт громадянина України особам, яким виповнюється 14 і 16 років, видається безкоштовно.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив постанову, згідно з якою з 1 листопада всі українці зможуть отримувати ID-картки замість паперових паспортів.