ua en ru

Аваков закликав Раду посилити заходи проти порушників на дорогах

Аваков закликав Раду посилити заходи проти порушників на дорогах Фото: Арсен Аваков (РБК-Україна)

Відповідні поправки внесені й погоджені з профільним комітетом Ради

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коментуючи вчорашню ДТП у Харкові, закликав Верховну Раду України посилити заходи проти порушників на дорогах. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вважаю, що пора завершити суспільну дискусію з приводу різкого посилення заходів проти порушників на дорогах", - написав він.

За словами Авакова, до кінця року необхідно прийняти законодавчі акти, що знаходяться в парламенті і уряді, що дозволяють ввести в дію повсюдне застосування процедур автоматичної відеофіксації порушень і жорсткі штрафи; радикальне посилення покарання за водіння автомобілів у п'яному вигляді.

"Я прошу парламент у найближчі тижні дати МВС цей інструмент регулювання. Всі поправки та уточнення до чинних законів, що дозволяють реально радикально зупинити "війну на дорогах" нами внесено та узгоджено з профільним комітетом Верховної Ради", - пояснив він.

ВОЙНА НА ДОРОГАХ. 2016 год - 3187 ПОГИБШИХ, 2017 год (9мес) - 2317. КАК ЕЕ ПРЕКРАТИТЬ. ПРОШУ ПОМОЩИ И ПОДДЕРЖКИ. Прежде...

Опубліковано Arsen Avakov 19 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Харкова в середу ввечері, 18 жовтня, відбулася масштабна ДТП. За попередніми даними, 11 людей постраждали, 5 громадян загинули, 6 отримали травми різного ступеня тяжкості.