ua en ru

Аваков запропонував арештувати майно "БРСМ-Нафти"

Аваков запропонував арештувати майно "БРСМ-Нафти" Фото: Арсен Аваков

Арешт майна запропоновано в якості компенсації збитків державі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував заарештувати майно компанії "БРСМ-Нафта" для забезпечення позову держави до компанії компенсації збитків державі у зв'язку з пожежею на нафтобазі під Києвом. З відповідною пропозицією Аваков виступив в ході засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є додаткова пропозиція - для забезпечення позову держави забезпечити арешт майна ("БРСМ-Нафти", - ред.), - заявив Аваков.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підтримав таку ініціативу і підкреслив, що МВС має завершити розслідування і передати до суду матеріали по власникам компанії для залучення їх до кримінальної відповідальності. Нагадаємо, що прем'єр доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій, прокуратурі та Міністерству юстиції підготувати позов проти керівництва "БРСМ-Нафти" щодо відшкодування державі збитків від пожежі на нафтобазі. "Прошу спільно з прокуратурою і міністерством юстиції підготувати та подати цивільний позов щодо відшкодування загальної суми збитків, які нанесені державі Україна у зв'язку з протиправною діяльністю власників компанії БРСМ, що призвело до пожежі та завдало шкоди державі", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, проти керівництва "БРСМ-Нафти" порушено справу за виробництво контрафактного бензину за 1,2 млрд грн. "Крім того, нами порушено велике виробництво власне за БРСМ на суму збитків держбюджету на суму 1,2 млрд грн за рахунок створення контрафактного бензину шляхом змішування токсичних присадок і сурогатних сумішей бензинів і конденсату. І цей товар видавався за 92 бензин і 95 бензин. І продавався на заправках, уникаючи акцизу. По суті, продавалося крадене паливо", - зазначив глава МВС Арсен Аваков.

Як раніше повідомлялося, суд залишив фактичного головного інженера нафтобази "БРСМ-Нафти" Юрія Південця під домашнім арештом, він відповідав за безпеку праці та експлуатацію нафтобази. "Суд уже обрав запобіжний захід, пану Южаніну - головному інженерові - домашній арешт з електронним браслетом. Інший персонаж, якому також висунуто підозру, в даний час намагається уникнути судового засідання", - заявив Аваков.