ua en ru

Аваков підписав указ про розформування роти "Торнадо"

Аваков підписав указ про розформування роти "Торнадо" Фото: Арсен Аваков

Рота "Торнадо" розформована

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав указ про розформування роти "Торнадо". Про це Аваков заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні я підписав наказ про розформування "Торнадо". Всі виведені за штат", - заявив Аваков.

Міністр також додав, що вже розпочато службове розслідування. Відносно п'ятьох затриманих бійців, у тому числі командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" суди обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Аваков підписав указ про розформування роти "Торнадо"

Фото: бійці роти "Торнадо"

Нагадаємо, вісім бійців роти спеціального призначення "Торнадо" заарештовані, в тому числі і командир роти Руслан Онищенко, якого звинувачують у створенні злочинної організації, злочини сексуально-насильницького характеру та спонукання підлеглих до вчинення злочинів. Заступник генерального прокурора Анатолій Матіос повідомив про те, що на місці, де дислокувалася рота, був підвал. У ньому, як повідомляють очевидці, бійці били і катували людей. Також під погрозами вбивства зґвалтували одного з затриманих і зняли знущання на відео. Представники батальйону погрожували відкрити вогонь на поразку, якщо слідчі органи зроблять спроби наблизиться до них, у зв'язку з чим Матіос і звернувся до МВС з проханням перевірити місце дислокації роти.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до міністра внутрішніх справ Арсену Авакову, начальнику Генерального штабу Віктора Муженка і секретаря РНБО України Олександра Турчинова з проханням розформувати і роззброїти батальйони "Торнадо" та "Чернігів".

Варто відзначити, що "Торнадо" був створений у вересні 2014 р. в структурі ГУ МВС України в Запорізькій області після розформування батальйону міліції "Шахтарськ". Це добровольча рота патрульної служби міліції особливого призначення, яка виконувала завдання розвідувально-диверсійного характеру.