ua en ru

Аваков: Нацгвардія готова до будь-якого сценарію на шляху до миру на Донбасі

Аваков: Нацгвардія готова до будь-якого сценарію на шляху до миру на Донбасі Фото: Арсен Аваков (facebook.com/mvs.gov.ua)

Аваков назвав завдання Нацгвардії в період встановлення миру

Національна гвардія України готова до будь-якого сценарію досягнення миру на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, опубліковану на Facebook-сторінці МВС.

За його словами, однією з основних завдань Національної гвардії в період встановлення миру на Донбасі буде патрулювання, охорона стратегічних об'єктів, забезпечення впевненості та стабільності для мирного населення.

"Національна гвардія, як військове формування з правоохоронними функціями, постійно несе спільну службу і ефективно взаємодіє з Національною поліцією України. У тому числі і в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. НГУ готова і буде там робити це й надалі за будь-яких сценаріїв розвитку ситуації", - додав Аваков.

Аваков: Нацгвардія готова до будь-якого сценарію на шляху до миру на Донбасі

Нагадаємо, раніше підконтрольна Росії влада так званої "Донецької народної республіки" пригрозила зривом подальшого розведення сил і засобів на Донбасі, якщо українська сторона введе підрозділи Національної гвардії в район Петрівського.