ua en ru

Аваков: до кінця року МВС отримає 10 сучасних бронемашин "Варта-2"

Аваков: до кінця року МВС отримає 10 сучасних бронемашин "Варта-2" Фото: Арсен Аваков

Згодом бійці спецпідрозділу поліції КОРД і Нацгвардії можуть отримати близько 100 вітчизняних броньовиків

Міністерство внутрішніх справ України до кінця 2015 року отримає 10 сучасних бронемашин "Варта-2". Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив сьогодні, 7 грудня 2015 року, після церемонії нагородження бійців підрозділів Нацгвардії, передає прес-служба МВС.

Як зазначається, згодом бійці спецпідрозділу поліції КОРД і Нацгвардії можуть отримати близько 100 вітчизняних броньовиків "Варта-2".

Повідомляється, що за словами Авакова, до 2016 року відомство за контрактом отримає 10 бронемашин "Варта-2". Придбання цієї техніки стане можливим завдяки позиції Ради національної безпеки та оборони України, а також за підтримки Уряду.

Аваков: до кінця року МВС отримає 10 сучасних бронемашин "Варта-2"

Фото: зразок бронемашини

"Якщо випробування пройдуть нормально, а ми в цьому практично переконані, ми укладемо великий контракт і в рамках державного пакета гарантій близько 100 машин зможемо поставити на озброєння Нацгвардії і спецпризначенців", - зазначив Арсен Аваков.

Один зі зразків бронемашини "Варта-2" був сьогодні представлений на території МВС. Бронеавтомобіль має 10 місць, включаючи водійське, і обладнаний необхідними системами життєзабезпечення, зокрема - кондиціювання, обігріву і вентиляції.

Аваков: до кінця року МВС отримає 10 сучасних бронемашин "Варта-2"

Фото: бронемашина "Варта-2"

Бронемашина "Варта-2" має п'ятий клас захисту. Протимінний захист екіпажу і десанту забезпечують броньована капсула і V-подібне днище. Спеціально обладнані бійниці дозволяють бійцям вести вогонь зі стрілецької зброї. При необхідності у броньованому модулі на даху бойової машини може бути встановлений кулемет.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" за 9 місяців передав армії понад 2 тис. одиниць військової техніки.