ua en ru

Аваков може використати силові структури для приходу до влади, - Лещенко

Аваков може використати силові структури для приходу до влади, - Лещенко Фото: Арсена Авакова нардеп Лещенко називає "супер-першим віце-прем'єром"

Нардеп вважає Авакова рівносильним прем’єру Гройсману

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може використати силові структури для приходу до влади. Про це заявив народний депутат Сергій Лещенко в суботу, 25 червня, в ефірі 112 каналу.

"Аваков - людина з дуже сильними політичними амбіціями. Я не виключаю, що він свої ресурси з часом буде використовувати для побудови політичної сили і приходу до влади. Причому приходу до влади як через вибори, так і через квазіканали приходу до влади", - сказав нардеп.

Він уточнив, що теоретично таким квазіканалом може бути і використання силових структур.

"Коли міністр внутрішніх справ має під собою не тільки офіційну вертикаль, але ще й неофіційний вплив на силові підрозділи, які озброєні, обладнані, і при цьому мотивовані, і він при цьому ще може бути політичним лідером - це завжди ризик. Завжди ризик, що у вас є квазівоєнізовані формування, які можуть прийти до влади через квазіінструменти", - наголосив Лещенко.


Він також повідомив, що вважає Авакова рівносильним прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

"Аваков зовсім не той, за кого себе видає. Він себе видає за міністра внутрішніх справ, а насправді ця людина сьогодні по статусу фактично дорівнює прем'єр-міністру. Я його називаю "супер-перший віце-прем'єр", - заявив депутат.

За його словами, Аваков має "силовий інструментарій, він впливає на уряд, він впливає на міністрів, які входять до уряду за квотою "Народного фронту" і він є смотрящим за Міністерством інфраструктури - найжирнішою дійною коровою всіх українських урядів, тим міністерством, де постійно формується тіньовий заробіток".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сергій Лещенко створює власну право-ліберальну партію.