ua en ru

Аваков анонсував появу дорожньої патрульної поліції на 3 трасах

Аваков анонсував появу дорожньої патрульної поліції на 3 трасах Фото: Арсен Аваков

До кінця року в Україні замість райвідділів міліції з'являться модернізовані поліцейські дільниці

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував появу дорожньої патрульної поліції на трьох українських трасах - Київ-Житомир, Київ-Львів і Київ-Харків. Про це він заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буде утворена перша дорожня патрульна поліція. Перша така поліція з'явиться на трасі Київ-Житомир, потім на трасах Київ-Львів і Київ-Харків. Це перші патрульні служби, за ними підуть інші поліцейські підрозділи", - повідомив Аваков.

При цьому він запевнив, що до кінця року замість пострадянських райвідділів міліції з'являться модернізовані поліцейські ділянки.

Міністр також зазначив, що 26 вересня в Харкові починає роботу патрульна поліція.

"До кінця року в грудні на вулиці вийдуть поліцейські в Миколаєві, Дніпропетровську, Ужгороді та Мукачевому, Луцьку та Хмельницькому. До кінця року почнеться процес формування такої поліції, відбору і навчання і конкурсних процедур у Тернополі, Херсоні, Чернівцях, Сумах, Чернігові, Вінниці, Івано-Франківську, Полтаві, Краматорську та Слов'янську, Сєвєродонецьку, Рівному, Черкасах, Кіровограді, Запоріжжі, Кривому Розі, Маріуполі", - уточнив він.

Як повідомлялося, у Києві буде встановлено близько 1 тис. відеокамер для фіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР).