ua en ru

До аудиту ПриватБанку планується залучити компанію з "великої четвірки", - НБУ

До аудиту ПриватБанку планується залучити компанію з "великої четвірки", - НБУ Фото: НБУ шукає аудитора для Приватбанку

Аудитора буде вибирати Мінфін

Національний банк України розраховує залучити до проведення аудиторської перевірки ПриватБанку компанію з "великої четвірки". Про це в ході брифінгу повідомив заступник голови НБУ Олег Чурий, передає телеканал "112 Україна".

"Міністерству фінансів необхідно вибрати аудиторську компанію, напевно, з чотирьох найбільших аудиторських компаній. Ту компанію, яка зможе більш точно і більш ретельно провести аудит "ПриватБанку", - сказав він.

За словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, аудитори повинні оцінити рівень капіталу, необхідний обсяг докапіталізації, тобто фактично ще раз перевірити ті розрахунки, які були зроблені Нацбанком.

Вона також повідомила, що листи з проханням озвучити пропозиції щодо термінів і вартості послуг вже направлені компаніям. Остаточне рішення про вибір аудитора буде приймати Міністерство фінансів.

"Великою четвіркою" називають чотири найбільших у світі компаній, що надають аудиторські та консалтингові послуги: PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young та KPMG.

Нагадаємо, на рахунках ПриватБанку залишилося 15,2 млрд гривень.