ua en ru

Аудитори визначили середню ціну газу для населення 4205,53 грн/тис. куб. м

Аудитори визначили середню ціну газу для населення 4205,53 грн/тис. куб. м Фото: аудитори визначили середню ціну газу для населення

Аудитори розрахували середню ціну на газ для населення

Аудитори визначили середньозважену ціну природного газу для населення в 4205,53 грн/тис. куб. м. Про це йдеться в розрахунку роздрібних цін на природний газ для населення, розміщеному на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ).

Формула середньої ціни на газ складається з: середньозваженої ціни природного газу як товару, без ПДВ (3293,6 грн/тис. куб. м) і значення питомих витрат уповноваженого суб'єкта без ПДВ (32,4 грн/тис. куб. м) помножених на коефіцієнт, що враховує цільову надбавку на природний газ плюс загальний тариф на транспортування газу, плюс середньозважений тариф на постачання газу.

При підготовці розрахунку використовувалися дані, надані НКРЭКУ, НАК "Нафтогазом України" і ПАТ "Укргазвидобування".

У робочу групу, яка робила розрахунок, увійшли представники НКРЭКУ і провідних міжнародних аудиторських компаній Deloitte, Pricewaterhousecoopers, EY і KPMG.

Нагадаємо, Верховна Рада України з другої спроби підтримала в першому читанні законопроект № 2029а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг".