ua en ru

Audi випустить конкурента Tesla

Audi випустить конкурента Tesla Фото: Audi представить свій електрокар в 2020 році (autonews.ru)

Компанія планує представити його в 2020 році

Компанія Audi приступила до розробки нового електричного седана, який зможе конкурувати з електромобілями Tesla, повідомляє autonews.ru.


Audi планує представити свій електрокар в 2020 році, він стане флагманом бренду.

Як зазначає видання, повнопривідний седан, який отримає назву A9 e-tron, буде приводитися в рух за допомогою чотирьох електромоторів. Запас ходу автомобіля становить близько 500 кілометрів. Ряд деталей і компонентів будуть запозичені у електричного кросовера Audi Q6, випуск якої очікується в 2018 році.
У новому автомобілі опціонально буде представлена система автономного керування, яка вперше мала з'явитися на седані A8 (планується до випуску вже в наступному році). Передбачається, що вона зможе самостійно управляти седаном при русі по шосе зі швидкістю до 60 км на годину, а для електрокара ця технологія буде ще більше модернізована.

"До 2020 року у нас буде три електрокара в модельній лінійці. Ми почнемо з серійної версії e-tron quattro, яка отримає запас ходу до 500 км. До 2025 р. 25% нашої лінійки будуть складати електромобілі", - цитується в повідомленні генеральний директор компанії Руперт Штадлер.

Що стосується першого повністю автономного автомобіля німецького бренду, то його слід очікувати не раніше 2025 року.

Нагадаємо, Ford інвестує 4,5 млрд доларів у виробництво електромобілів до 2020 року.