ua en ru

Audi визнала проблеми з дизелем у 2,1 млн машин

Реальні шкідливі викиди ряду автомобілів з дизельними двигунами виявилися набагато вище, ніж показували результати тестів

Автовиробник Audi, дочірня компанія німецького концерну Volkswagen, визнала, що 2,1 млн машин з дизельними двигунами забезпечені програмним забезпеченням, що збільшує шкідливі викиди в атмосферу.

В Німеччині таких машин, за даними Audi, - 577 тисяч, ще 13 тисяч у Сполучених Штатах, інші експлуатуються в інших країнах світу.

Скандал навколо дизелів Volkswagen вибухнув 21 вересня, коли стало відомо, що Американське агентство з охорони навколишнього середовища виявило в автомобілях Audi A3, а також Volkswagen Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який включає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

Таким чином, реальні шкідливі викиди автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами виявилися набагато вище, ніж показували результати тестів.

Акції Volkswagen подешевшали майже на третину, а низка німецьких політиків заявив, що під загрозою репутація не тільки концерну, але і всієї Німеччини.

Керівництво автогіганта визнало свою провину в ситуації, що склалася, глава Volkswagen в результаті скандалу покинув свій пост.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Volkswagen зізнався у махінаціях на європейському ринку. Крім того пізніше повідомлялося, що кілька топ-менеджерів покинуть Volkswagen слідом за главою компанії.