ua en ru

АУБ заявив про тиск з боку податкових органів після звернення про необхідність відставки керівництва НБУ

Після заяв Асоціації українських банків (АУБ) про непрофесійність політики керівництва Національного банку України (НБУ) на неї почався тиск з боку податкових органів. Про це повідомляє прес-служба АУБ з посиланням на голову асоціації Олександра Сугоняко.

Згідно з заявою Сугоняко, вже на наступний день після того, як він 27 березня на прес-конференції публічно повідомив про своє звернення до Президента України та народних депутатів України з обґрунтуванням необхідності постановки питання про відставку голови НБУ Сергія Арбузова, в АУБ почалася позапланова перевірка податкової служби. Така перевірка, на думку президента АУБ, є незаконною, оскільки в листі податкової відсутнє належне обґрунтування її причин, як це повинно бути відповідно до Податкового кодексу.

"АУБ є неприбутковою громадською організацією, ми не є платниками податків, не надаємо послуг, не торгуємо, не отримуємо прибуток. "Наїзд" податківців - це відверте політичний тиск на організацію за її принципову позицію і діяльність", - відзначає Сугоняко.

АУБ повідомила, що планує оскаржити дії державної податкової інспекції у вищому органі податкової служби і в суді, а також подасть позов у міжнародні організації, зокрема в Раду Європи і Євросоюз.