ua en ru

АУБ звернулась до Мінюсту щодо врегулювання відносини між іпотекодателем і іпотекодержателем

Асоціація українських банків (АУБ) звернулась до Міністерства юстиції України щодо необхідності врегулювання відносини між іпотекодателем і іпотекодержателем. Про це повідомляє прес-служба АУБ.

"Як відомо, наказом Міністерства юстиції України від 02 квітня 2012 р. було затверджено інструкцію з організації примусового виконання рішень, положення якої щодо передачі на реалізацію нерухомого майна не узгоджується з положеннями чинного законодавства, які регулюють відносини між іпотекодателем і іпотекодержателем. Зокрема, п. 4.5.9. інструкції cуперечить ст. 40 закону України "Про іпотеку", ст. 109 ЖКУ", - сказано у повідомленні прес-служби.

Там також говориться: "Разом з тим, Конституційний суд України висловив правову позицію, за якою існує сувора ієрархія нормативних актів, відповідно до якої постанови та інші рішення органів виконавчої влади мають підзаконний характер і не повинні викривляти сутність і зміст законів. З огляду на це АУБ запропонувала Міністерству юстиції України виключити з інструкції з організації примусового виконання рішень згаданий пункт 4.5.9 як такий, що суперечить чинному законодавству".