ua en ru

Аташе посольства РФ заплатить штраф і відшкодує збитки, завдані при ДТП

Аташе посольства РФ заплатить штраф і відшкодує збитки, завдані при ДТП Фото: аташе посольства РФ

Дипломат влетів у відбійник

Прес-аташе посольства Російської Федерації заплатить штраф і відшкодує збитки, завдані при ДТП. Про це заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Іван Варченко, повідомляє "112 Україна".

"Ми не сумніваємося, що всі громадяни інших країн, які на сьогоднішній день знаходяться з дипломатичними місіями на території України, вони погодилися дотримуватися правил країни свого перебування, тому у нас немає сумнівів, що ця людина буде підлягати санкціям, відповідно до міжнародного права і українського законодавства, це штраф і відшкодування завданих збитків", - заявив Варченко.

Як наголошується, під час спілкування з дипломатом правоохоронці відзначили, що у нього були явні ознаки алкогольного сп'яніння, про що були складені відповідні документи зі свідками. Дипломатичний імунітет не дозволяє патрульної поліції складати адмінпротоколи на таких порушників. Тому поліція припинила подальше пересування автомобіля. Його відвезли на евакуаторі, а дипломата забрав його колега з посольства РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Києвом аташе посольства Російської Федерації в нетверезому стані потрапив у ДТП.