ua en ru

Atlasjet може зробити базу в аеропорту "Львів", - МІУ

Atlasjet може зробити базу в аеропорту "Львів", - МІУ Турецька авіакомпанія Atlasjet

МІУ (Міністерство інфраструктури України) пропонує турецькій авіакомпанії Atlasjet зробити базу в аеропорту "Львів". Про це на прес-конференції повідомив Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я пропоную компанії Atlasjet зробити базу в аеропорту "Львів", вони ж є українська компанія, для того щоб підтримати українського авіаперевізника і літати з аеропорту "Львів" без обмежень в будь-яких напрямках. Детальніша інформація ще сьогодні буде, але компанія Atlasjet повинна розуміти, що офіційне запрошення є", - сказав Пивоварський.

Він також зазначив, що вже з понеділка Державіаслужба почне інформувати авіаслужби інших країн, що аеропорт "Львів" розпочав працювати за принципами "відкритого неба".

"В понеділок Державіаслужба буде розсилати листи з відповідним аналогам по ряду європейських країн, країн Закавказзя та СНД та інформувати їх, що на території аеропорту "Львів" ми проводимо експеримент із застосування принципів відкритого неба", - сказав Пивоварський.

Він наголосив, що для того, щоб користуватися аеропортом "Львів" авіаперевізники повинні отримати дозвіл від своїх авіаслужб. Пивоварський також зазначив, що аеропортом при бажанні можуть користуватися і російські авіаперевізники "якщо вони захочуть літати".

Нагадаємо, аеропорт "Львів" розпочав роботу на принципах "відкритого неба".