ua en ru

На атлантичне узбережжя США насувається потужний ураган, оголошена евакуація

На атлантичне узбережжя США насувається потужний ураган, оголошена евакуація Ілюстративне фото (Pixabаy)

Примусова евакуація оголошена у Південній Кароліні

На узбережжя американських штатів Південна і Північна Кароліна насувається ураган четвертої категорії "Флоренс". У зв'язку з цим, у Південній Кароліні оголошена примусова евакуація, передає Reuters з посиланням на заяву губернатора штату Генрі Макмастера.

Розпорядження губернатора про примусову евакуацію поширюється на всі вісім графств Південної Кароліни, розташовані уздовж узбережжя. Макмастер вже оголосив надзвичайний стан у штаті.

Згідно з інформацією Національного ураганного центру, ураган набирає силу над Атлантикою і може вийти на сушу вже цього тижня.

За даними ураганного центру, швидкість вітру на даний час складає понад 200 кілометрів на годину і, ймовірно, зростатиме в найближчі дні.

Повідомляється, що ураган принесе з собою сильні вітри і зливи.

"Флоренс може стати найбільш руйнівним ураганом у даному регіоні за останні 30 років", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ВВС, в штатах уже оголосили надзвичайний стан, ведеться загальна евакуація в береговій зоні протяжністю 187 миль.

На атлантичне узбережжя США насувається потужний ураган, оголошена евакуація

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ураган "Флоренс" набере силу вже в п'ятницю, 14 вересня.

Також повідомлялося, що 4 вересня в Японії в результаті потужного за останні 25 років тайфуну "Джебі" загинули щонайменше шість осіб.

Через стихію влада Японії скасувала сотні рейсів. Було евакуйовано близько 300 тисяч осіб, з яких 280 тисяч - з портового міста Кобе.