ua en ru

Атеїсти України відзначили першу річницю товариства " Розум "

24 березня виповнився рівно рік з дня створення в Україні атеїстичного Товариства "Розум", завданнями якого є популяризація наукового світогляду , захист науково - атеїстичних поглядів , а також тих , хто є їх носіями , повідомляє "Релігія в Україні " з посиланням на Оpium.at.ua .

Учасники товариства " Розум " нагадують , що насправді така організація народилася набагато раніше, коли навколо Українського атеїстичного сайту зібралися прихильники ідей атеїзму , антиклерикалізму та інших форм вільнодумства . " Виходом у світ" групи однодумців послужило знайомство з легендарним філософом - атеїстом ще з часів СРСР , доктором філософських наук , професором Євграфом Каленьевічем Дулуманом . Результатом цього знайомства став ряд атеїстичних і філософських лекцій , диспутів з представниками релігійних організацій , круглих столів , присвяченим актуальним проблемам у сфері свободи совісті та т.п.

Перше офіційне зібрання активістів атеїстичного руху на Україні , пройшло 24 березня 2013 року. Вранці , перед зборами , коли питання про його проведення ще не був остаточно вирішене , Євграф Дулуман , будучи вже важко хворим, твердо заявив , що збиратися необхідно , тому що не варто відкладати на завтра те , що можна зробити сьогодні.

На даний момент Товариство " Розум " проводить атеїстичні, наукові заходи , поширює друковані та агітаційні матеріали , випускає свій журнал , потроху заявляє про себе в засобах масової інформації.

Атеїсти вважають , що Товариство " Розум" стало "першим паростком до пробудження здорового глузду від багаторічних оков релігійного і антинаукового засилля, насаджуваної церквою та представниками лженауки , що йдуть нога в ногу з політичною владою експлуататорів і гнобителів народу".