ua en ru

Атакою на Мар'їнку бойовики намагалися прорватися до Курахівської ТЕС, - ІС

Атакою на Мар'їнку бойовики намагалися прорватися до Курахівської ТЕС, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

У Мар'їнці і Красногорівці активізувалися снайпери противника

Проросійські бойовики атакували сили антитерористичної операції в районі Мар'їнка Донецької області, щоб здійснити масштабний наступ у бік Курахівської теплоелектростанції. Про це йдеться в повідомленні групи "Інформаційне опір", яке розмістив у своєму Facebook народний депутат, лідер ІС Дмитро Тимчук.

"За даними групи ІС, саме наступ на Мар'їнку, за задумом командування російсько-терористичних військ, повинно було стати початком масштабного наступу в напрямку до Курахівської ТЕС. З цією метою перед наступом, в район н. п. Донецьк терористами було перекинуто два посилених "мотострілецьких батальйони" (один - в Петровський район Донецька, другий - на північ) і танкову групу на додаток до раніше накопиченим силам, а з початком наступу - ще одну артилерійську групу", - сказано в повідомленні.

За словами Тымчука, після провального наступу в районі Мар'їнки 3 червня, бойовики продовжують демонструвати активність на ряді напрямків уздовж лінії протистояння.

"Протягом минулої доби в районі н. п. Мар'їнка і Красногорівка проявляли активність снайперські групи противника, які діють під прикриттям щільного стрілецько-мінометного вогню, а також диверсійно-розвідувальні групи бойовиків", - зазначив нардеп.

Крім того, за даними ІС, в районі н. п. Піски, Дослідне, північніше Авдіївки, в районі н. п. Шуми, ст. Майорська терористи виробляли обстріл з стрілецького озброєння, також застосовуючи міномети і ствольну артилерію.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, ситуація на Донбасі залишається стабільно складною із загрозою загострення.